Tips & tricks

Tips & tricks

De VSV heeft een grote schat aan nuttige informatie voor motorrijders. Op deze pagina delen we graag alle praktische tips, maar ook slimme weetjes. 

Kies voor een vlotte start

Spring je straks op je motorfiets om een tourke te rijden of weer naar het werk te gaan? Onthoud dan: een veilige motorrijder is goud waard!

Zorg voor veilige motorkledij, een motorfiets die technisch in goede staat is en ga veilig de baan op. Bekijk alle tips in deze korte video's.

Registreer gratis op het digitaal leerplatform mijnrijbewijsA.be en krijg toegang tot een schat aan waardevolle tips én tricks over rijtechnieken en -tactieken. Nog geen rijbewijs A? Studeer online, maak een proefexamen en stoom jezelf klaar op jouw eigen tempo!

Ook op veiligverkeer.be vind je heel wat informatie over en voor motorrijders, bv. feiten en cijfers, risico's en gevaren, wat zegt de wet?, goed om te weten, ... 

 

Ready to Ride loont!

Wij stelden 86 deelnemers voor én na een motortraining Ready to Ride enkele vragen om na te gaan wat het effect van een doorgedreven motortraining is. Het resultaat was duidelijk: Ready to Ride heeft een positief effect op de attitude en gedrag van de deelnemers.

Effect op attitude Effect op gedrag Tevredenheidsscore motortrainingen