Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Hoe vaak mag ik mij inschrijven voor een Ready to Ride training in 2021?

Je mag in 2021 maximaal twee keer deelnemen aan een motortrainingen. Zo krijgt iedereen de kans om een motortraining te volgen aan de voordeelprijs.

Kan ik met een groep deelnemen?

Absoluut! Ben je met minstens drie motorrijders die motortraining willen volgen? Contacteer ons en dan zoeken we samen naar een geschikte datum en locatie.

Hoe lang is deze actie van 50 euro per motortraining geldig?

De actie met de uitzonderlijke kortingsprijs van 50 euro is intussen afgelopen. Je kan nog steeds deelnemen aan het voordeeltarief van 99euro. De Ready to Ride trainingen worden door de Vlaamse overheid gesubsidieerd waardoor je slechts 99 euro betaalt ipv 165euro.

Veelgestelde vragen

Kan ik deelnemen met een voorlopig rijbewijs?

Nee, je kan niet deelnemen met een voorlopig rijbewijs. 

Indien je inschrijft zonder geldig rijbewijs of met een voorlopig rijbewijs zal je deelname aan de training geweigerd worden. In dat geval krijg je geen terugbetaling van het inschrijvingsgeld.

Met welk rijbewijs kan ik deelnemen?

Je kan deelnemen met een geldig rijbewijs A, A2 en A1.

In sommige gevallen kan je ook met een geldig rijbewijs B deelnemen. Ontdek hier of je rijbewijs B het toelaat.

Kan ik een motortraining annuleren?

Je kan tot 14 dagen voor aanvang van de training je inschrijving gratis annuleren. Als je later annuleert of niet aanwezig bent, kan je slechts in uitzonderlijke gevallen en onder bepaalde voorwaarden een nieuwe training Ready to Ride volgen.

Mag ik deelnemen met mijn scooter of 125cc motorfiets?

Ja, dat mag. De cilinderinhoud van je scooter of motorfiets moet minstens 125cc zijn.

Kan ik een motortraining volgen met duopassagier?

Je kan de training Ready to Ride volgen met duopassagier. De passagier betaalt dan 30 euro cash ter plaatse voor de deelname aan de training. Vermeld dit zeker bij je inschrijving.

Kan ik mijn cadeaubon gebruiken voor meerdere trainingen?

  • De cadeaubon geeft recht op één Ready to Ride Advanced of Master training in één van de opleidingscentra. Je kan je inschrijven met het nummer vermeld op de cadeaubon voor een training naar keuze.

Hoe lang is mijn cadeaubon geldig?

  • De bon is geldig tot twee jaar na betaling. Je vindt de vervaldatum terug op de bon. 
  • Goed om te weten! Door de huidige situatie inzake het coronavirus worden alle cadeaubonnen met een vervaldatum in 2020 verlengd tot 31 juli 2021. 

Het nummer van mijn cadeaubon wordt niet aanvaard.

  • We zijn recent overgeschakeld naar een nieuw betalingssysteem. Mogelijk wordt het nummer van de cadeaubon niet meer aanvaard. Contacteer ons en we bezorgen je een nieuw nummer!

Heb ik recht op een extra korting?

  • Bepaalde verzekeringen geven een korting na het volgen van een verdergezette motortraining. Neem hiervoor contact op met je eigen verzekeraar.